Sunday, 12 February 2017

Homestay Apas Permai Tawau atau Hotel?

Homestay Murah Tawau


Kenapa anda perlu memilih homestay Apas Permai Tawau berbanding hotel?

Salah satu faktor yang penting dalam merancang percutian adalah tempat di mana anda dan keluarga boleh "melepak" dengan selesa. Tidak ada gunanya pergi bercuti tetapi tidak mempunyai tempat yang baik dan mesra bajet untuk didiami di sepanjang percutian tersebut. Anda boleh memilih untuk tinggal di hotel, dan anda juga boleh memilih untuk tinggal di homestay Apas Permai Tawau. 

Antara faktor-faktor yang kami fikirkan perlu diberi pertimbangan antara pemilihan Homestay Apas Permai vs hotel adalah:

1. Kos
Cuba bayangkan jika anda sedang bercuti dengan 6 orang dan memutuskan untuk tinggal di sebuah hotel. Walaupun dengan kadar hotel yang paling murah, poket anda pasti akan "bocor" juga membayar sewa hotel tersebut.  Berbanding dengan menginap di homestay, kos anda akan berada pada tahap yang minimum.

pengiraan:
bilik hotel standard yang baik (di Tawau) berharga sekitar RM80-100 / malam. Jika anda sedang bercuti dengan 6 orang, maka anda akan memerlukan sekurang-kurangnya 3 bilik standard atau twin.

RM80 X 3 = RM240 / malam
Anda boleh membandingkan dengan menyewa 1 homestay (Homestay Apas Permai) dengan kadar RM120 / malam (lebih murah jika lebih lama sewa) yang boleh memuatkan sehingga 15 orang. Ia sememangnya jauh lebih murah. Di Homestay Apas Permai, anda hanya perlu membayar RM120/malam. 100% lebih murah jika hendak dibandingkan dengan hotel bagi penginapan untuk 6 orang.

2. Keselesaan
Dengan menyewa homestay anda akan mempunyai banyak ruang untuk pergerakan dan aktiviti anda, ia akan membuat anda berasa selesa seperti di rumah sendiri. Apabila menyewa hotel, ruang yang terhad di sebuah bilik hotel bermakna anda berada di sana hanya untuk berehat dan tidak boleh berbuat apa-apa lagi kecuali tidur dan menonton televisyen, malahan anda tidak dapat mencuci pakaian kotor anda tanpa pergi ke dobi dengan caj yang mahal. Apabila anda menyewa homestay, anda bebas dan boleh melakukan banyak perkara seperti di rumah sendiri (memasak, menonton TV, membasuh pakaian, menyediakan barang hantaran kawin bg yang datang untuk majlis perkahwinan). Selain itu, jika anda sedang bercuti dengan membawa kanak-kanak dan bayi, di homestay akan ada lebih banyak ruang untuk anak-anak anda bermain dan melakukan pelbagai aktiviti. Anda juga boleh menyediakan makanan untuk anak-anak dan membuat susu untuk bayi anda dengan mudah. Memang sangat selesa jika dibandingkan dengan hotel.

3. Kemudahan
Anda mungkin berfikir bahawa kemudahan yang ada di homestay tidak sebaik hotel. Tetapi jangan silap, homestay juga mempunyai pelbagai kemudahan untuk membuat percutian anda lebih selesa. Sebagai contoh, di  Homestay Apas Permai Tawau antara kemudahan yang terdapat di homestay kami adalah:

* Katil bersih dan selesa.
* Ruang tamu lengkap dengan perabut beserta TV 
* Dapur dengan peralatan memasak yang lengkap.
* Peralatan elektrik dan elektronik untuk kemudahan anda (periuk nasi, mesin basuh, peti sejuk dan lain-lain)
* Kawasan Parking.
dan banyak lagi ...

Kami berharap penerangan ini akan berguna untuk membantu anda dalam membuat keputusan. Jika anda berminat untuk menginap di homestay bajet yang bagus di Tawau, sila hubungi kami dengan segera di J3 Homestay Tawau. Kami sedia membantu anda ;)



Tempah Homestay Anda Sekarang
H/P: 013-5499-359 (sms/whatsapp)
Instagram: @j3_homestaytawau

Friday, 9 December 2016

Homestay RM120/mlm Di Tawau

Homestay Murah Tawau


Hello semua! Lamanya kami tak post apa-apa di blog ni kan? Maklum lah, kami di J3 Homestay Tawau begitu sibuk menguruskan tempahan anda semua di homestay apas permai ini. Memang laku macam pisang goreng panas. Mana taknya, inilah satu-satunya homestay 3 bilik yang lengkap pada kadar RM120/mlm di Tawau, memang sentiasa jadi pilihan. Terima kasih atas sokongan anda semua.

Untuk makluman, sejak dilancarkan pada bulan Mei lepas, homestay apas permai ini telah dikunjungi oleh lebih dari 100 penyewa yang terdiri dari keluarga besar, syarikat-syarikat kontraktor dan juga ahli-ahli grup konvoi yang ada event di Tawau. Terima kami ucapkan. Pun begitu, kami kadang-kadang tidak dapat mengambil semua tempahan. Ini kerana ada tarikh yang bertindih dan ada juga kerana kami perlu kosongkan homestay selama 1-2 hari bagi tujuan pembersihan dan pembaikan.

Untuk bulan Disember ini, seperti biasa homestay kami penuh, Maklum lah, cuti sekolah. Dan tiap cuti sekolah tempahan yang kami terima memang berlipat-ganda. Apa pun, untuk bulan Januari 2017, masih ada kekosongan lagi.  Pada yang berminat menempah homestay 3 bilik yang paling murah di Tawau pada bulan Januari nanti, jangan lupa SMS/WHATSAPP J3 Homestay Tawau di talian 013-5499-359. Siapa cepat, dia dapat yea. Oh ya, kenapa SMS/WHATSAPP saja? Nak call tak bolehkah? Begini, kami belajar dari kesilapan. Banyak yang telah kami pelajari. Bila call, perbualan verbal, kadang-kadang apa yang kami sampaikan tidak seperti yang diterima (difahami) pelanggan. Lepas tu nanti timbul isu "eh, hari tu bukan kamu cakap begini kah?" Jadi untuk elakkan misunderstanding, kami sekarang prefer black and white, bertulis. Anything nanti, boleh refer semula pada thread perbualan. Mudah kan? Jadi untuk tempahan seterusnya, sila SMS/WHATSAPP kami di talian 013-5499-359 ya. Terima kasih dan terukan memberi sokongan.

Monday, 6 June 2016

Pelanggan Homestay Apas Permai Tawau


Ini dia antara pelanggan yang pernah menginap di Homestay Apas Permai, Tawau baru-baru ini. Terima kasih yang tidak terhingga kepada En. Herwan dan rakan-rakan yang telah memilih Homestay Apas Permai. Semoga berpuashati dengan perkhidmatan yang kami berikan. Selain En. Herwan, terima kasih juga kami tujukan untuk En. Mustapha, Puan Sitti, En. Hafizz, Pn. Jassica, En. Khairuddin dan En. Ardiansah yang telah bersama kami di sepanjang bulan Mei yang lepas.

Tempahan untuk bulan Ramadhan ini telahpun bermula. Kepada yang datang berkunjung ke Tawau sempena bulan puasa ini, jangan lupa hubungi Homestay Apas Permai Tawau untuk mendapatkan homestay yang selesa untuk didiami sepanjang berada di daerah ini. Kami jamin rate homestay kami adalah yang paling murah di seluruh Tawau. Memang sangat berbaloi. Rumah pun, rumah baru dan terletak di persekitaran yang cukup selamat (jiran-jiran terdiri dari polis esscom).

Jadi jangan tunggu lama-lama. Tempahan boleh dibuat dengan menghubungi kami di talian 013-5499-359 (call/sms/whatsapp). Anda juga boleh membuat tempahan online dengan menekan butang tempahan di sebelah kanan atas laman blog ini. Mudah sahaja. Harga sewa Homestay Apas Permai hanya RM120/mlm. Jadi sudah pasti jadi rebutan. Anda jangan terlambat ya ;) 

Monday, 9 May 2016

Tawau Bajet Homestay

Tawau Homestay Apas Permai


Perlukan homestay bajet di Tawau? Sila hubungi kami di Tawau Homestay Apas Permai. Dengan kadar super bajet RM120/mlm, Tawau homestay Apas Permai sesuai untuk anda yang datang ke Tawau untuk urusan percutian ataupun urusan kerja.  

Tawau homestay Apas Permai terletak di batu 14 Jalan Apas, Tawau. Homestay ini merupakan sebuah rumah 1 tingkat dan mempunyai 3 bilik tidur. 

Kesemua bilik tidur dilengkapi dengan katil bersaiz queen dan single. Kesemua bilik tidur juga tersedia dengan kipas siling dan kipas berdiri untuk keselesaan pengunjung.

Bilik air dengan built-in shower juga turut disediakan. Cecair mandian, syampu dan ubat gigi diberi secara percuma untuk kegunaan pengunjung sepanjang tempoh penginapan.

Peralatan elektrik seperti televisyen, mesin basuh, peti sejuk, periuk nasi, cerek elektrik, seterika ada disediakan. Selain itu, Tawau homestay Apas Permai juga turut menyediakan keperluan asas yang lain seperti garam, gula, ajinomoto, pinggan mangkuk, gelas, sudu, garpu, kuali dll untuk kegunaan pengunjung.

Lokasi homestay adalah 10 minit dari Airport Tawau, 15 minit dari Institut perguruan Tawau dan kampus UiTM cawangan Tawau dan 20 minit dari bandar Tawau.

Untuk tempahan, sila hubungi 013-5499-359 atau email kepada homestaytawau@gmail.com