Saturday, 29 April 2017

Tempahan Whatsapp Homestay Apas Permai Tawau

Tempahan Tawau Homestay Apas Permai


Selamat sejahtera diucapkan kepada semua pembaca setia blog Tawau Homestay Apas Permai. Kepada yang baru pertama kali mengunjungi blog ini, selamat datang kami ucapkan. Semoga anda semua berada di dalam keadaan baik-baik sahaja dan sentiasa sihat sejahtera. Pada hari ini kami di Tawau Homestay Apas Permai (@J3HomestayTawau) ingin menunjukkan satu cara bagaimana anda boleh membuat tempahan homestay dengan kami dengan cara yang begitu mudah sekali.

Terlebih dahulu kami ingin memaklumkan bahawa kami menyediakan perkhidmatan homestay 3 bilik yang paling murah di seluruh Tawau. Hanya dengan bayaran RM120 satu malam, anda akan mendapat sebuah rumah 3 bilik yang serba lengkap untuk didiami. Best kan?

Bagaimana mahu membuat tempahan homestay dengan kami? Mudah saja. Sila klik http://J3Homestay.wasap.my untuk membuat tempahan anda. Tidak perlu save no. HP kami terlebih dahulu, dengan hanya menekan link di atas anda dapat menghantar tempahan anda direct masuk ke inbox Whatsapp J3 Homestay Tawau. Mudah bukan?

Selain dari itu, anda juga boleh mengisi borang tempahan online dengan menekan butang "Tempah Sekarang" di penjuru kanan atas blog ini. Untuk makluman, kami di Tawau Homestay Apas Permai lebih prefer kepada tempahan berbentuk "tulisan" berbanding tempahan yang dibuat hanya melalui perbualan telefon sahaja. Ini bagi memudahkan urusan antara kita semua tanpa timbulnya unsur kekeliruan dan salah faham. Okey, jadi sekarang sudah terdapat dua cara mudah yang boleh digunakan untuk membuat tempahan dengan Tawau Homestay Apas Permai. Tunggu apa lagi ya? Silakan membuat tempahan anda sekarang ;)

Friday, 14 April 2017

Homestay 3 Bilik Paling Murah Di Seluruh Tawau

Tawau Homestay

Selamat sejahtera! Dah lama kami tak ke "udara" kan? Mana lah tahu kalau-kalau anda semua terlupa, J3 Homestay Tawau Apas Permai menawarkan homestay 3 bilik yang paling murah di seluruh Tawau. Hanya perlu bayar sedikit untuk kepuasan yang maksimum. Paling best, book 2 minggu awal sebelum check-in, potongan harga sebanyak 5% akan diberi. Ohsem kan?

Ciri-ciri homestay Apas Permai:
3 bilik tidur/ 2 bilik air
Kipas siling di semua bilik lain termasuk ruang tamu
2 Katil bersaiz queen & 1 katil saiz single
Extra tilam dan bantal untuk tetamu yang ramai
Mesin basuh & percuma cecair pencuci baju
Periuk nasi, seterika, peti sejuk, kuali dan peralatan masakan & dapur gas

Kenapa perlu pilih J3 Homestay Taman Apas Permai?
Sewa yang sangat MURAH
Jarak dari bandar Airport Tawau hanya 10 minit
Jarak dari Tamu batu 15 hanya 5 minit
Dekat dengan tempat pelancongan Balung Eco Resort
Berada di persimpangan strategik antara Bandar Tawau & Semporna

Rate:
RM120/mlm ( 1 mlm - 6 mlm)
RM100/mlm ( 7mlm ke atas )


Potongan harga 5% untuk tempahan awal 2 minggu sebelum check-in.
Berminat? Whatsapp J3 Homestay Tawau di talian 0135499359.


Tempah Homestay Anda Sekarang
H/P: 013-5499-359 (WHATSAPP)
Instagram: @j3_homestaytawau

Sunday, 12 February 2017

Homestay Apas Permai Tawau atau Hotel?

Homestay Murah Tawau


Kenapa anda perlu memilih homestay Apas Permai Tawau berbanding hotel?

Salah satu faktor yang penting dalam merancang percutian adalah tempat di mana anda dan keluarga boleh "melepak" dengan selesa. Tidak ada gunanya pergi bercuti tetapi tidak mempunyai tempat yang baik dan mesra bajet untuk didiami di sepanjang percutian tersebut. Anda boleh memilih untuk tinggal di hotel, dan anda juga boleh memilih untuk tinggal di homestay Apas Permai Tawau. 

Antara faktor-faktor yang kami fikirkan perlu diberi pertimbangan antara pemilihan Homestay Apas Permai vs hotel adalah:

1. Kos
Cuba bayangkan jika anda sedang bercuti dengan 6 orang dan memutuskan untuk tinggal di sebuah hotel. Walaupun dengan kadar hotel yang paling murah, poket anda pasti akan "bocor" juga membayar sewa hotel tersebut.  Berbanding dengan menginap di homestay, kos anda akan berada pada tahap yang minimum.

pengiraan:
bilik hotel standard yang baik (di Tawau) berharga sekitar RM80-100 / malam. Jika anda sedang bercuti dengan 6 orang, maka anda akan memerlukan sekurang-kurangnya 3 bilik standard atau twin.

RM80 X 3 = RM240 / malam
Anda boleh membandingkan dengan menyewa 1 homestay (Homestay Apas Permai) dengan kadar RM120 / malam (lebih murah jika lebih lama sewa) yang boleh memuatkan sehingga 15 orang. Ia sememangnya jauh lebih murah. Di Homestay Apas Permai, anda hanya perlu membayar RM120/malam. 100% lebih murah jika hendak dibandingkan dengan hotel bagi penginapan untuk 6 orang.

2. Keselesaan
Dengan menyewa homestay anda akan mempunyai banyak ruang untuk pergerakan dan aktiviti anda, ia akan membuat anda berasa selesa seperti di rumah sendiri. Apabila menyewa hotel, ruang yang terhad di sebuah bilik hotel bermakna anda berada di sana hanya untuk berehat dan tidak boleh berbuat apa-apa lagi kecuali tidur dan menonton televisyen, malahan anda tidak dapat mencuci pakaian kotor anda tanpa pergi ke dobi dengan caj yang mahal. Apabila anda menyewa homestay, anda bebas dan boleh melakukan banyak perkara seperti di rumah sendiri (memasak, menonton TV, membasuh pakaian, menyediakan barang hantaran kawin bg yang datang untuk majlis perkahwinan). Selain itu, jika anda sedang bercuti dengan membawa kanak-kanak dan bayi, di homestay akan ada lebih banyak ruang untuk anak-anak anda bermain dan melakukan pelbagai aktiviti. Anda juga boleh menyediakan makanan untuk anak-anak dan membuat susu untuk bayi anda dengan mudah. Memang sangat selesa jika dibandingkan dengan hotel.

3. Kemudahan
Anda mungkin berfikir bahawa kemudahan yang ada di homestay tidak sebaik hotel. Tetapi jangan silap, homestay juga mempunyai pelbagai kemudahan untuk membuat percutian anda lebih selesa. Sebagai contoh, di  Homestay Apas Permai Tawau antara kemudahan yang terdapat di homestay kami adalah:

* Katil bersih dan selesa.
* Ruang tamu lengkap dengan perabut beserta TV 
* Dapur dengan peralatan memasak yang lengkap.
* Peralatan elektrik dan elektronik untuk kemudahan anda (periuk nasi, mesin basuh, peti sejuk dan lain-lain)
* Kawasan Parking.
dan banyak lagi ...

Kami berharap penerangan ini akan berguna untuk membantu anda dalam membuat keputusan. Jika anda berminat untuk menginap di homestay bajet yang bagus di Tawau, sila hubungi kami dengan segera di J3 Homestay Tawau. Kami sedia membantu anda ;)



Tempah Homestay Anda Sekarang
H/P: 013-5499-359 (sms/whatsapp)
Instagram: @j3_homestaytawau

Friday, 9 December 2016

Homestay RM120/mlm Di Tawau

Homestay Murah Tawau


Hello semua! Lamanya kami tak post apa-apa di blog ni kan? Maklum lah, kami di J3 Homestay Tawau begitu sibuk menguruskan tempahan anda semua di homestay apas permai ini. Memang laku macam pisang goreng panas. Mana taknya, inilah satu-satunya homestay 3 bilik yang lengkap pada kadar RM120/mlm di Tawau, memang sentiasa jadi pilihan. Terima kasih atas sokongan anda semua.

Untuk makluman, sejak dilancarkan pada bulan Mei lepas, homestay apas permai ini telah dikunjungi oleh lebih dari 100 penyewa yang terdiri dari keluarga besar, syarikat-syarikat kontraktor dan juga ahli-ahli grup konvoi yang ada event di Tawau. Terima kami ucapkan. Pun begitu, kami kadang-kadang tidak dapat mengambil semua tempahan. Ini kerana ada tarikh yang bertindih dan ada juga kerana kami perlu kosongkan homestay selama 1-2 hari bagi tujuan pembersihan dan pembaikan.

Untuk bulan Disember ini, seperti biasa homestay kami penuh, Maklum lah, cuti sekolah. Dan tiap cuti sekolah tempahan yang kami terima memang berlipat-ganda. Apa pun, untuk bulan Januari 2017, masih ada kekosongan lagi.  Pada yang berminat menempah homestay 3 bilik yang paling murah di Tawau pada bulan Januari nanti, jangan lupa SMS/WHATSAPP J3 Homestay Tawau di talian 013-5499-359. Siapa cepat, dia dapat yea. Oh ya, kenapa SMS/WHATSAPP saja? Nak call tak bolehkah? Begini, kami belajar dari kesilapan. Banyak yang telah kami pelajari. Bila call, perbualan verbal, kadang-kadang apa yang kami sampaikan tidak seperti yang diterima (difahami) pelanggan. Lepas tu nanti timbul isu "eh, hari tu bukan kamu cakap begini kah?" Jadi untuk elakkan misunderstanding, kami sekarang prefer black and white, bertulis. Anything nanti, boleh refer semula pada thread perbualan. Mudah kan? Jadi untuk tempahan seterusnya, sila SMS/WHATSAPP kami di talian 013-5499-359 ya. Terima kasih dan terukan memberi sokongan.

Monday, 6 June 2016

Pelanggan Homestay Apas Permai Tawau


Ini dia antara pelanggan yang pernah menginap di Homestay Apas Permai, Tawau baru-baru ini. Terima kasih yang tidak terhingga kepada En. Herwan dan rakan-rakan yang telah memilih Homestay Apas Permai. Semoga berpuashati dengan perkhidmatan yang kami berikan. Selain En. Herwan, terima kasih juga kami tujukan untuk En. Mustapha, Puan Sitti, En. Hafizz, Pn. Jassica, En. Khairuddin dan En. Ardiansah yang telah bersama kami di sepanjang bulan Mei yang lepas.

Tempahan untuk bulan Ramadhan ini telahpun bermula. Kepada yang datang berkunjung ke Tawau sempena bulan puasa ini, jangan lupa hubungi Homestay Apas Permai Tawau untuk mendapatkan homestay yang selesa untuk didiami sepanjang berada di daerah ini. Kami jamin rate homestay kami adalah yang paling murah di seluruh Tawau. Memang sangat berbaloi. Rumah pun, rumah baru dan terletak di persekitaran yang cukup selamat (jiran-jiran terdiri dari polis esscom).

Jadi jangan tunggu lama-lama. Tempahan boleh dibuat dengan menghubungi kami di talian 013-5499-359 (call/sms/whatsapp). Anda juga boleh membuat tempahan online dengan menekan butang tempahan di sebelah kanan atas laman blog ini. Mudah sahaja. Harga sewa Homestay Apas Permai hanya RM120/mlm. Jadi sudah pasti jadi rebutan. Anda jangan terlambat ya ;)