Saturday, 12 August 2017

Deposit J3 Homestay Tawau


Berminat nak buat tempahan di J3 Homestay Tawau Apas Permai? Mesti berminat kan? Maklum lah, harga sewa yang ditawarkan adalah yang paling murah di seluruh Tawau. Hanya dengan RM120/mlm, anda boleh menyewa sebuah rumah 3 bilik yang lengkap dan fully furnished untuk kemudahan seisi keluarga. Best kan?

Okey, berbalik kepada deposit. Sebenarnya info deposit untuk homestay kami ada dipaparkan di laman blog ini. Cuba tengok pada tab di atas. Tapi mungkin ada yang terlepas pandang. Untuk makluman semua, sama seperti J3 Homestay di Taman Semarak, homestay di Apas Permai ini juga mengenakan deposit sebanyak 50% untuk setiap tempahan. Apa maksudnya tu? Maksudnya anda semua kena bayar 50% dari jumlah keseluruhan sewa semasa membuat tempahan dan bakinya pula dijelaskan semasa check-in.

CONTOH:
Tempahan adalah untuk 3 malam
Jumlah keseluruhan: RM120 x 3 = RM360
Deposit: RM360 x 50% = RM180

Bagi contoh di atas, deposit adalah RM180, manakala baki RM180 lagi akan dijelaskan semasa check-in. Bagaimana pula kalau tempahan dibatalkan? Sila ambil perhatian, sekiranya tempahan dibatalkan SELEPAS 48 jam tempahan dibuat, deposit tidak akan dikembalikan. Maksudnya anda ada tempoh dua hari untuk membatalkan tempahan selepas membayar deposit bagi mendapat semula deposit penuh. Selepas 48 jam, duit deposit tidak akan dikembalikan.

Diharapkan penjelasan ini dapat membantu anda memahami terma dan syarat kami berkenaan deposit ini ya. Untuk maklumat yang lebih lanjut, boleh berhubung terus dengan kami di talian 011-3966-3963. Sekiranya berminat membuat tempahan dengan J3 Homestay Tawau untuk homestay di Apas permai, sila hubungi kami sekarang. Ingin membuat tempahan yang pantas? Sila tempah dengan Tempahan Whatsapp Homestay Tawau di mana anda tidak perlu save no telefon kami. Klik saja link yang diberikan tadi dan tempahan anda siap dihantar kepada kami dengan segera. Jadi tunggu apa lagi? Siapa cepat, dia dapat ;)


H/P: 011-3966-3963 (call/sms/whatsapp)
Whatsapp Booking: http://j3homestay.wasap.my
FB: www.facebook.com/j3homestaytawau
Twitter: www.twitter.com/homestaytawau
Instagram: @j3_homestaytawau



Thursday, 29 June 2017

Terkini di J3 Homestay Tawau

Homestay Murah di Tawau


TERKINI - Di J3 Homestay Tawau. Untuk makluman seluruh rakyat Malaysia terutamanya pelanggan-pelanggan kami yang sangat kami hormati, kini kami ada no telefon yang baru. Untuk makluman, no dahulu kami kini digunakan untuk tempahan direct to Whatsapp sahaja. Bagi pertanyaan info mengenai J3 Homestay Tawau, anda semua boleh berhubung terus dengan kami di talian 01139663963.

Bagi talian yang baharu ini, semua channel dilayan, call/sms/whatsapp semua boleh. Bagi yang ada masalah mencari homestay yang selesa tapi mesra bajet di Tawau ini, boleh lah dail kami dengan segera di talian 011-3966-3963. Homestay yang kami tawarkan memang berpatutan dengan harga tidak akan membebankan anda semua. Jadi usah pening-pening kepala lagi mencari homestay. Dengan J3 Homestay, semuanya okey ;)


Tempah Homestay Anda Sekarang
Whatsapp Booking: Booking Terus Ke Inbox Kami
H/P: 011-3963-3963


Instagram: @j3_homestaytawau

Saturday, 29 April 2017

Tempahan Whatsapp Homestay Apas Permai Tawau

Tempahan Tawau Homestay Apas Permai


Selamat sejahtera diucapkan kepada semua pembaca setia blog Tawau Homestay Apas Permai. Kepada yang baru pertama kali mengunjungi blog ini, selamat datang kami ucapkan. Semoga anda semua berada di dalam keadaan baik-baik sahaja dan sentiasa sihat sejahtera. Pada hari ini kami di Tawau Homestay Apas Permai (@J3HomestayTawau) ingin menunjukkan satu cara bagaimana anda boleh membuat tempahan homestay dengan kami dengan cara yang begitu mudah sekali.

Terlebih dahulu kami ingin memaklumkan bahawa kami menyediakan perkhidmatan homestay 3 bilik yang paling murah di seluruh Tawau. Hanya dengan bayaran RM120 satu malam, anda akan mendapat sebuah rumah 3 bilik yang serba lengkap untuk didiami. Best kan?

Bagaimana mahu membuat tempahan homestay dengan kami? Mudah saja. Sila klik http://J3Homestay.wasap.my untuk membuat tempahan anda. Tidak perlu save no. HP kami terlebih dahulu, dengan hanya menekan link di atas anda dapat menghantar tempahan anda direct masuk ke inbox Whatsapp J3 Homestay Tawau. Mudah bukan?

Selain dari itu, anda juga boleh mengisi borang tempahan online dengan menekan butang "Tempah Sekarang" di penjuru kanan atas blog ini. Untuk makluman, kami di Tawau Homestay Apas Permai lebih prefer kepada tempahan berbentuk "tulisan" berbanding tempahan yang dibuat hanya melalui perbualan telefon sahaja. Ini bagi memudahkan urusan antara kita semua tanpa timbulnya unsur kekeliruan dan salah faham. Okey, jadi sekarang sudah terdapat dua cara mudah yang boleh digunakan untuk membuat tempahan dengan Tawau Homestay Apas Permai. Tunggu apa lagi ya? Silakan membuat tempahan anda sekarang ;)


Tempah Homestay Anda Sekarang
Whatsapp Booking: Booking Terus Ke Inbox Kami
H/P: 011-3963-3963

Instagram: @j3_homestaytawau

Friday, 14 April 2017

Homestay 3 Bilik Paling Murah Di Seluruh Tawau

Tawau Homestay

Selamat sejahtera! Dah lama kami tak ke "udara" kan? Mana lah tahu kalau-kalau anda semua terlupa, J3 Homestay Tawau Apas Permai menawarkan homestay 3 bilik yang paling murah di seluruh Tawau. Hanya perlu bayar sedikit untuk kepuasan yang maksimum. Paling best, book 2 minggu awal sebelum check-in, potongan harga sebanyak 5% akan diberi. Ohsem kan?

Ciri-ciri homestay Apas Permai:
3 bilik tidur/ 2 bilik air
Kipas siling di semua bilik lain termasuk ruang tamu
2 Katil bersaiz queen & 1 katil saiz single
Extra tilam dan bantal untuk tetamu yang ramai
Mesin basuh & percuma cecair pencuci baju
Periuk nasi, seterika, peti sejuk, kuali dan peralatan masakan & dapur gas

Kenapa perlu pilih J3 Homestay Taman Apas Permai?
Sewa yang sangat MURAH
Jarak dari bandar Airport Tawau hanya 10 minit
Jarak dari Tamu batu 15 hanya 5 minit
Dekat dengan tempat pelancongan Balung Eco Resort
Berada di persimpangan strategik antara Bandar Tawau & Semporna

Rate:
RM120/mlm ( 1 mlm - 6 mlm)
RM100/mlm ( 7mlm ke atas )


Potongan harga 5% untuk tempahan awal 2 minggu sebelum check-in.
Berminat? Hubungi J3 Homestay Tawau di talian 01139663963.


Tempah Homestay Anda Sekarang
Whatsapp Booking: Booking Terus Ke Inbox Kami
H/P: 011-3963-3963
Instagram: @j3_homestaytawau

Sunday, 12 February 2017

Homestay Apas Permai Tawau atau Hotel?

Homestay Murah Tawau


Kenapa anda perlu memilih homestay Apas Permai Tawau berbanding hotel?

Salah satu faktor yang penting dalam merancang percutian adalah tempat di mana anda dan keluarga boleh "melepak" dengan selesa. Tidak ada gunanya pergi bercuti tetapi tidak mempunyai tempat yang baik dan mesra bajet untuk didiami di sepanjang percutian tersebut. Anda boleh memilih untuk tinggal di hotel, dan anda juga boleh memilih untuk tinggal di homestay Apas Permai Tawau. 

Antara faktor-faktor yang kami fikirkan perlu diberi pertimbangan antara pemilihan Homestay Apas Permai vs hotel adalah:

1. Kos
Cuba bayangkan jika anda sedang bercuti dengan 6 orang dan memutuskan untuk tinggal di sebuah hotel. Walaupun dengan kadar hotel yang paling murah, poket anda pasti akan "bocor" juga membayar sewa hotel tersebut.  Berbanding dengan menginap di homestay, kos anda akan berada pada tahap yang minimum.

pengiraan:
bilik hotel standard yang baik (di Tawau) berharga sekitar RM80-100 / malam. Jika anda sedang bercuti dengan 6 orang, maka anda akan memerlukan sekurang-kurangnya 3 bilik standard atau twin.

RM80 X 3 = RM240 / malam
Anda boleh membandingkan dengan menyewa 1 homestay (Homestay Apas Permai) dengan kadar RM120 / malam (lebih murah jika lebih lama sewa) yang boleh memuatkan sehingga 15 orang. Ia sememangnya jauh lebih murah. Di Homestay Apas Permai, anda hanya perlu membayar RM120/malam. 100% lebih murah jika hendak dibandingkan dengan hotel bagi penginapan untuk 6 orang.

2. Keselesaan
Dengan menyewa homestay anda akan mempunyai banyak ruang untuk pergerakan dan aktiviti anda, ia akan membuat anda berasa selesa seperti di rumah sendiri. Apabila menyewa hotel, ruang yang terhad di sebuah bilik hotel bermakna anda berada di sana hanya untuk berehat dan tidak boleh berbuat apa-apa lagi kecuali tidur dan menonton televisyen, malahan anda tidak dapat mencuci pakaian kotor anda tanpa pergi ke dobi dengan caj yang mahal. Apabila anda menyewa homestay, anda bebas dan boleh melakukan banyak perkara seperti di rumah sendiri (memasak, menonton TV, membasuh pakaian, menyediakan barang hantaran kawin bg yang datang untuk majlis perkahwinan). Selain itu, jika anda sedang bercuti dengan membawa kanak-kanak dan bayi, di homestay akan ada lebih banyak ruang untuk anak-anak anda bermain dan melakukan pelbagai aktiviti. Anda juga boleh menyediakan makanan untuk anak-anak dan membuat susu untuk bayi anda dengan mudah. Memang sangat selesa jika dibandingkan dengan hotel.

3. Kemudahan
Anda mungkin berfikir bahawa kemudahan yang ada di homestay tidak sebaik hotel. Tetapi jangan silap, homestay juga mempunyai pelbagai kemudahan untuk membuat percutian anda lebih selesa. Sebagai contoh, di  Homestay Apas Permai Tawau antara kemudahan yang terdapat di homestay kami adalah:

* Katil bersih dan selesa.
* Ruang tamu lengkap dengan perabut beserta TV 
* Dapur dengan peralatan memasak yang lengkap.
* Peralatan elektrik dan elektronik untuk kemudahan anda (periuk nasi, mesin basuh, peti sejuk dan lain-lain)
* Kawasan Parking.
dan banyak lagi ...

Kami berharap penerangan ini akan berguna untuk membantu anda dalam membuat keputusan. Jika anda berminat untuk menginap di homestay bajet yang bagus di Tawau, sila hubungi kami dengan segera di J3 Homestay Tawau. Kami sedia membantu anda ;)


Tempah Homestay Anda Sekarang
Whatsapp Booking: Booking Terus Ke Inbox Kami
H/P: 011-3963-3963

Instagram: @j3_homestaytawau